Beste Noviteit Plantarium 2017: Hydrangea macrophylla ‘Jong 01’ (Lady Mata Hari)

23 augustus 2017 – Tijdens Plantarium 2017 is Hydrangea macrophylla ‘Jong 01’ (Lady Mata Hari) bekroond met een gouden medaille en uitgeroepen tot Beste Noviteit Plantarium 2017.

Deze Hydrangea is ingezonden door de Jong Plant BV uit Boskoop. Het juryrapport luidt:
‘Het is moeilijk binnen het enorme sortiment Hydrangea macrophylla te vernieuwen. Het unieke in deze plant is de verschillende stadia van de afzonderlijke bloemen; donker gekleurde en lichtere bloemen in één bol. Daarbij zijn het stevige, compacte planten, sterke bloemen en is de plant ook goed te “blauwen”. Veelzijdig in gebruik. Prima presentatie.’

De Beste Noviteit van Plantarium krijgt na afloop van de beurs een plekje op de Sortimentstuin Harry van de Laar in Boskoop. In een speciaal Plantarium vak staan hier de Beste Noviteiten van afgelopen jaren geplant.

De KVBC feliciteert De Jong Plant BV met deze prachtige prijs!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ga verder met de KVBC:
5 vragen aan

Helma van der Louw
Sinds een jaar is Helma van der Louw voorzitter van de KVBC.

Wat is uw achtergrond?
Geboren als kind van een garagehouder in een gezin met vijf broers en nog twee zussen heb ik een hele fijne jeugd gehad in Boskoop.
Na mijn financiële loopbaan bij Boerenleenbank later Rabobank kwam ik in 1985 in contact met de boomkwekerij. Van 1996 tot 2014 heb ik een hele leuke baan gehad bij Plant Publiciteit Holland (PPH). Hier was ik hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de communicatie naar de achterban/boomkwekers. Hierdoor kwam ik bij de kwekers en organisaties in heel Nederland en in het Buitenland en heb ik een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland kunnen opbouwen. Lees hier verder!

Bewaren

Bewaren