Dendroflora Nr. 52 is verschenen!

2 februari 2017 – Dendroflora Nr. 52 (2016) is verschenen! Dit jaarboek bevat 144 pagina’s actuele informatie over door de KVBC bekroonde noviteiten tijdens veldkeuringen en op GrootGroenPlus en Plantarium.

Een aantal kundige auteurs schreef artikelen over Actaea (voorheen Cimicifuga), Aucuba (keuringsrapport), Liquidambar (sortimentsonderzoek) en Populus (sortimentsonderzoek laan- en straatbomen).

De moderne vormgeving en leesbaarheid van de gedegen artikelen maken van Dendroflora een must-have voor iedereen die op professionele wijze bezig is met het sortiment houtige gewassen en vaste planten, zoals boomkwekers, hoveniers, groenbeheerders en tuin- en landschapsarchitecten.

Leden van de KVBC hebben Dendroflora Nr. 52 inmiddels toegestuurd gekregen.

Wilt u deze uitgave ook jaarlijks ontvangen? Wordt dan nu lid van de KVBC!

Bekijk hier de index van Dendroflora nr.  52

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ga verder met de KVBC:
5 vragen aan
 
Ron van Opstal
In 1997 nam hij het bedrijf over van zijn ouders en is hij eigenaar van Boomkwekerij Ron van Opstal BV.

Wat voor bedrijf heeft u?
‘Wij hebben een pot- en containerteelt bedrijf met sierheesters in Zundert. De productie is vooral gericht op de najaars-handel in de tuincentra.’

Waar bent u in gespecialiseerd en wat zijn uw werkzaamheden?
‘Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van Gaultheria procumbens Red Diamond. Dit is een eigen selectie, met veel meer en grotere bessen dan de gewone Gaultheria. Een andere specialiteit van ons bedrijf is het kweken van planten met een najaars-verkleuring, zoals Leucothoe en Nandina.
 Lees hier verder!