Nederlandse Planten Collecties

De Nederlandse Planten Collecties (NPC) bestaan sinds 1995. Veel kwekers en liefhebbers hebben een groot sortiment met vertegenwoordigers van een bepaald geslacht aangeplant. Deze aanplanten kunnen bij de KVBC worden aangemeld als Nederlandse Planten Collectie. De collecties zijn (al dan niet na afspraak) toegankelijk en dienen de volgende doelen:

  • Als levende databank van het boomkwekerijsortiment
  • Als referentiekader bij keuringen en bij onderzoek
  • Als motivatie- en inspiratiebron om het juiste sortiment toe te passen.

De circa 100 plantencollecties zijn op de website van de Nederlandse Planten Collecties, www.plantencollecties.nl, terug te vinden. Tevens is het mogelijk om de collecties te bekijken in gedrukte vorm in het boek “De Nederlandse Planten Collecties” van auteur Hanneke van Dijk , co-auteur Wim Snoeijer, ISBN-nummer 90-257-32909.

Ga verder met de KVBC:
5 vragen aan

Helma van der Louw
Sinds een jaar is Helma van der Louw voorzitter van de KVBC.

Wat is uw achtergrond?
Geboren als kind van een garagehouder in een gezin met vijf broers en nog twee zussen heb ik een hele fijne jeugd gehad in Boskoop.
Na mijn financiële loopbaan bij Boerenleenbank later Rabobank kwam ik in 1985 in contact met de boomkwekerij. Van 1996 tot 2014 heb ik een hele leuke baan gehad bij Plant Publiciteit Holland (PPH). Hier was ik hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de communicatie naar de achterban/boomkwekers. Hierdoor kwam ik bij de kwekers en organisaties in heel Nederland en in het Buitenland en heb ik een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland kunnen opbouwen. Lees hier verder!

Bewaren

Bewaren