Nederlandse Planten Collecties

De Nederlandse Planten Collecties (NPC) bestaan sinds 1995. Veel kwekers en liefhebbers hebben een groot sortiment met vertegenwoordigers van een bepaald geslacht aangeplant. Deze aanplanten kunnen bij de KVBC worden aangemeld als Nederlandse Planten Collectie. De collecties zijn (al dan niet na afspraak) toegankelijk en dienen de volgende doelen:

  • Als levende databank van het boomkwekerijsortiment
  • Als referentiekader bij keuringen en bij onderzoek
  • Als motivatie- en inspiratiebron om het juiste sortiment toe te passen.

De circa 100 plantencollecties zijn op de website van de Nederlandse Planten Collecties, www.plantencollecties.nl, terug te vinden. Tevens is het mogelijk om de collecties te bekijken in gedrukte vorm in het boek “De Nederlandse Planten Collecties” van auteur Hanneke van Dijk , co-auteur Wim Snoeijer, ISBN-nummer 90-257-32909.

Ga verder met de KVBC:
5 vragen aan
 
Ron van Opstal
In 1997 nam hij het bedrijf over van zijn ouders en is hij eigenaar van Boomkwekerij Ron van Opstal BV.

Wat voor bedrijf heeft u?
‘Wij hebben een pot- en containerteelt bedrijf met sierheesters in Zundert. De productie is vooral gericht op de najaars-handel in de tuincentra.’

Waar bent u in gespecialiseerd en wat zijn uw werkzaamheden?
‘Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van Gaultheria procumbens Red Diamond. Dit is een eigen selectie, met veel meer en grotere bessen dan de gewone Gaultheria. Een andere specialiteit van ons bedrijf is het kweken van planten met een najaars-verkleuring, zoals Leucothoe en Nandina.
 Lees hier verder!