Arbor Vitae

Arbor Vitae nr. 2, mei 2017

Afgelopen week lag al weer de tweede Arbor Vitae van dit jaar op de mat bij onze leden. Op de omslag Akebia quinata waarover in het bulletin een mooi artikel van Piet de Jong. Daarnaast ook artikelen over o.a. Cardamine trifolia, Chionanthus en Geranium. Uiteraard leest u in Arbor Vitae ook over de Nederlandse Planten Collecties en verenigingsnieuws.

Over Arbor Vitae

Vier maal per jaar verschijnt Arbor Vitae, uitgave van de KVBC en NDV. In het tijdschrift wordt vooruit  gekeken en teruggeblikt op evenementen van beide verenigingen. Het bevat achtergrondartikelen van en over dendrologen, interviews, korte nieuwsberichten en boekbesprekingen. Arbor Vitae wordt gratis verstuurd aan de leden van de KVBC.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ga verder met de KVBC:
5 vragen aan
 
Ron van Opstal
In 1997 nam hij het bedrijf over van zijn ouders en is hij eigenaar van Boomkwekerij Ron van Opstal BV.

Wat voor bedrijf heeft u?
‘Wij hebben een pot- en containerteelt bedrijf met sierheesters in Zundert. De productie is vooral gericht op de najaars-handel in de tuincentra.’

Waar bent u in gespecialiseerd en wat zijn uw werkzaamheden?
‘Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van Gaultheria procumbens Red Diamond. Dit is een eigen selectie, met veel meer en grotere bessen dan de gewone Gaultheria. Een andere specialiteit van ons bedrijf is het kweken van planten met een najaars-verkleuring, zoals Leucothoe en Nandina.
 Lees hier verder!