Arbor Vitae

Arbor Vitae nr. 1, februari 2017

Een stekelig begin van 2017: de eerste Arbor Vitae start met een artikel over Gleditsia triacanthos. Een boom met veel extra’s zoals een mooie herfstkleur, peulen van soms wel een halve meter maar ook opvallende takdoorns. Toch worden ze veel in het openbaar groen toegepast, vanwege soorten die doornloos zijn.

Daarnaast aandacht voor het geslacht Sorbus, voor de favoriete boom van Yvonne van Andel: de Gymnocladus dioica en voor invasieve exoten.

In de rubriek ‘Dendrologen aan het woord’ dit keer Cees van der Linden.

Lees hier de inhoudsopgave van dit nummer.

 

Over Arbor Vitae

Vier maal per jaar verschijnt Arbor Vitae, uitgave van de KVBC en NDV. In het tijdschrift wordt vooruit  gekeken en teruggeblikt op evenementen van beide verenigingen. Het bevat achtergrondartikelen van en over dendrologen, interviews, korte nieuwsberichten en boekbesprekingen. Arbor Vitae wordt gratis verstuurd aan de leden van de KVBC.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ga verder met de KVBC:
5 vragen aan
 
Ron van Opstal
In 1997 nam hij het bedrijf over van zijn ouders en is hij eigenaar van Boomkwekerij Ron van Opstal BV.

Wat voor bedrijf heeft u?
‘Wij hebben een pot- en containerteelt bedrijf met sierheesters in Zundert. De productie is vooral gericht op de najaars-handel in de tuincentra.’

Waar bent u in gespecialiseerd en wat zijn uw werkzaamheden?
‘Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van Gaultheria procumbens Red Diamond. Dit is een eigen selectie, met veel meer en grotere bessen dan de gewone Gaultheria. Een andere specialiteit van ons bedrijf is het kweken van planten met een najaars-verkleuring, zoals Leucothoe en Nandina.
 Lees hier verder!