Registratie onbeschermde gewassen

Stel, u vindt een nieuwe plant en u wilt deze op de markt brengen. Ondanks de huidige trend om nieuwe planten kwekersrechtelijk te beschermen besluit u, om wat voor reden dan ook, dit niet te doen. Maar u wilt natuurlijk wel dat de plant wordt vastgelegd als zijnde uw vondst en natuurlijk wilt u ook dat de plant opgenomen wordt in de Naamlijst van Houtige Gewassen/Naamlijst van Vaste Planten.

De KVBC biedt een registratie van deze gewassen exclusief aan haar leden aan. Deze registratie kost u, als lid, € 250,00 per cultivar.

Hiervoor krijgt u:

  • Een toetsing van de naam
  • Opname in de eerstvolgende publicatie van de Naamlijst van Houtige Gewassen/Naamlijst van Vaste Planten
  • Opname op de website “International Plantnames”, de digitale versie van de naamlijsten.
  • Beknopte beschrijving van de plant met publicatie daarvan in Dendroflora, inclusief foto.
  • Vermelding op de website van de KVBC.

Heeft u interesse in deze dienst? Stuurt u dan een bericht aan: kc@kvbc.nl. Wij nemen dan contact met u op om de registratie met u door te nemen.

Ga verder met de KVBC:
5 vragen aan
 
Ron van Opstal
In 1997 nam hij het bedrijf over van zijn ouders en is hij eigenaar van Boomkwekerij Ron van Opstal BV.

Wat voor bedrijf heeft u?
‘Wij hebben een pot- en containerteelt bedrijf met sierheesters in Zundert. De productie is vooral gericht op de najaars-handel in de tuincentra.’

Waar bent u in gespecialiseerd en wat zijn uw werkzaamheden?
‘Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van Gaultheria procumbens Red Diamond. Dit is een eigen selectie, met veel meer en grotere bessen dan de gewone Gaultheria. Een andere specialiteit van ons bedrijf is het kweken van planten met een najaars-verkleuring, zoals Leucothoe en Nandina.
 Lees hier verder!