Registratie onbeschermde gewassen

Stel, u vindt een nieuwe plant en u wilt deze op de markt brengen. Ondanks de huidige trend om nieuwe planten kwekersrechtelijk te beschermen besluit u, om wat voor reden dan ook, dit niet te doen. Maar u wilt natuurlijk wel dat de plant wordt vastgelegd als zijnde uw vondst en natuurlijk wilt u ook dat de plant opgenomen wordt in de Naamlijst van Houtige Gewassen/Naamlijst van Vaste Planten.

De KVBC biedt een registratie van deze gewassen exclusief aan haar leden aan. Deze registratie kost u, als lid, € 250,00 per cultivar.

Hiervoor krijgt u:

  • Een toetsing van de naam
  • Opname in de eerstvolgende publicatie van de Naamlijst van Houtige Gewassen/Naamlijst van Vaste Planten
  • Opname op de website “International Plantnames”, de digitale versie van de naamlijsten.
  • Beknopte beschrijving van de plant met publicatie daarvan in Dendroflora, inclusief foto.
  • Vermelding op de website van de KVBC.

Heeft u interesse in deze dienst? Stuurt u dan een bericht aan: kc@kvbc.nl. Wij nemen dan contact met u op om de registratie met u door te nemen.

Ga verder met de KVBC:
5 vragen aan

Helma van der Louw
Sinds een jaar is Helma van der Louw voorzitter van de KVBC.

Wat is uw achtergrond?
Geboren als kind van een garagehouder in een gezin met vijf broers en nog twee zussen heb ik een hele fijne jeugd gehad in Boskoop.
Na mijn financiële loopbaan bij Boerenleenbank later Rabobank kwam ik in 1985 in contact met de boomkwekerij. Van 1996 tot 2014 heb ik een hele leuke baan gehad bij Plant Publiciteit Holland (PPH). Hier was ik hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de communicatie naar de achterban/boomkwekers. Hierdoor kwam ik bij de kwekers en organisaties in heel Nederland en in het Buitenland en heb ik een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland kunnen opbouwen. Lees hier verder!

Bewaren

Bewaren