Sortimentstuin

Sortimentstuin Harry van de Laar

Na het verdwijnen van het Proefstation voor de boomkwekerij (PPO) uit Boskoop kwam het gehele complex van PPO in particuliere handen, inclusief de Sortimentstuin Harry van de Laar. In 2008 kwam het verzoek van de huidige eigenaar (Proba) aan de KVBC en de voormalige Kring Boskoop van LTO om de Sortimentstuin Harry van de Laar voor het vak te behouden en eventueel over te nemen.

Zulks geschiedde in 2011 door het oprichten van de Stichting Sortimentstuin Harry van de Laar. Deze stichting stelde zich ten doel de tuin te behouden en opnieuw in te richten. Intussen was de KVBC al sterk vertegenwoordigd in dit bestuur. Een en ander is in de huidige statuten ook vastgelegd: bestuursleden van de stichting moeten nl. leden zijn van de KVBC. Ook benoemt het KVBC-bestuur de bestuursleden van de stichting en heeft zij bij disfunctioneren het recht deze te ontslaan.

Proefvelden van de KVBC op de Sortimentstuin. (Foto’s Ronald Houtman)

Er bestaat dus een hechte band tussen de Sortimentstuin en de KVBC, echter ook weer niet zo hecht dat deze knelt. Het bestuur van Stichting Sortimentstuin Harry van de Laar functioneert verder volledig autonoom.

De KVBC heeft op de Sortimentstuin diverse proefvelden. Hierin is ruimte voor het opplanten van sterrenkeuringen en veldkeuringen. Een overzicht van de actuele keuringen vindt u hier.

Bezoek de website van de sortimentstuin Harry van de Laar

Ga verder met de KVBC:
5 vragen aan

Helma van der Louw
Sinds een jaar is Helma van der Louw voorzitter van de KVBC.

Wat is uw achtergrond?
Geboren als kind van een garagehouder in een gezin met vijf broers en nog twee zussen heb ik een hele fijne jeugd gehad in Boskoop.
Na mijn financiële loopbaan bij Boerenleenbank later Rabobank kwam ik in 1985 in contact met de boomkwekerij. Van 1996 tot 2014 heb ik een hele leuke baan gehad bij Plant Publiciteit Holland (PPH). Hier was ik hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de communicatie naar de achterban/boomkwekers. Hierdoor kwam ik bij de kwekers en organisaties in heel Nederland en in het Buitenland en heb ik een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland kunnen opbouwen. Lees hier verder!

Bewaren

Bewaren