Groot Groen Plus 2021

Een dag voor de opening van de 31ste editie van GrootGroenPlus heeft de keuringscommissie van de KVBC 14 nieuwigheden gekeurd, waarvan er 9 een medaille hebben ontvangen. Er zijn zes zilveren en drie bronzen medailles toegekend:

Zilver

Brons

SVB-KVBC Nieuwighedenkeuring 2021

Plantarium vond ook in 2021 niet fysiek plaats vanwege de coronamaatregelen. Om toch nieuwigheden te kunnen keuren heeft de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB), de organisatie achter Plantarium, tijdens de najaarsbeurs van Groen-Direkt de SVB-KVBC Nieuwighedenkeuring georganiseerd.  De keuring vond plaats op 24 augustus, de dag voorafgaand aan deze najaarsbeurs. De volgende medailles zijn toegekend:

Goud – Beste Nieuwigheid 2021

Buddleja davidii ‘Botex 006’ (BUTTERFLY CANDY LITTLE RUBY), van Son & Koot bv, Kaatsheuvel

Zilver

Buddleja davidii ‘Botex 005’ (BUTTERFLY CANDY LITTLE PINK), van Son & Koot bv, Kaatsheuvel

Brons

GrootGroenPlus 2020

Voorafgaand aan de digitale editie van GrootGroenPlus 2020 heeft de keuringscommissie van de KVBC op 29 september 2020 zes nieuwigheden gekeurd, waarvan er vijf een medaille hebben ontvangen.

Zilver

Brons

De KVBC Summer Challenge

Op 1 september 2020 heeft de keuringscommissie van de KVBC tijdens Plantarium Digital Expo 20 nieuwigheden gekeurd. 13 planten zijn bekroond met een medaille: 1 keer goud, 4 keer zilver en 8 keer brons.

Goud, tevens Beste Nieuwigheid
Spiraea ‘NCSX2’ (DOUBLE PLAY DOOZIE), van Valkplant BV uit Hazerswoude-Dorp

Zilver

Brons

De KVBC Spring Challenge

Vanwege de COVID-19 restricties kon de beurs Garden Trials en Trade begin juni geen doorgang vinden. Desondanks heeft de KVBC op 15 juni wel de zeven reeds aangemelde nieuwigheden gekeurd onder de noemer KVBC Spring Challenge.

De volgende zes nieuwe planten hebben een zilveren of bronzen medaille ontvangen:

Zilver

Brons