Drie van de planten die op de 27e editie van vakbeurs GrootGroenPlus een medaille van de KVBC hebben gewonnen, zijn inmiddels door Dick Nieuwesteeg geplant in Sortimentstuin Harry van de Laar in Boskoop. Het gaat hierbij om de Fargesia murieliae ‘Elias’, de Buddleja alternifolia ‘Pmoore12’ (UNIQUE) en de Caryopteris clandonensis ‘Lissteph’ (STEPHI). De eerste twee planten zijn winnaars van een gouden medaille, de derde plant won een zilveren medaille. Van alle planten zijn exemplaren geplaatst in de presentatievakken die GrootGroenPlus in de Sortimentstuin huurt.

De Fargesia murieliae ‘Elias’, ingezonden door Van Vliet New Plants BV uit Stroe, won een gouden medaille dankzij de onderscheidende en vernieuwende lage en dichte groeiwijze. Deze plant met sierlijk gebogen twijgen en frisgroene blaadjes maken het tot een breed toepasbare plant voor tuinen, potten en in openbaar groen. Op de Florall Fair te Waregem (B) won deze plant in maart 2018 ook nog eens een bronzen award.

De Buddleja alternifolia ‘Pmooire12’ (UNIQUE), ingezonden door Boomkwekerij Out vof uit Hazerswoude-Dorp is te herkennen aan een dichte vertakking en relatief fijn blad. Deze unieke en vernieuwende plant heeft een gezonde uitstraling en bloeit veel langer door dan de B. alternifolia. Het management hiervan wordt door Plantipp uitgevoerd.

De Caryopteris clandonensis ‘Lissteph’ (STEPHI), ingezonden door Fa. Lucassen Boomkwekerij in Vorden en Boomkwekerij Elst van Bergen mts uit Wernhout is de eerste roze-bloeiende C. clandonensis en werd door de keuringscommissie gezien als een grote verbetering ten opzichte van de C. incana ‘Autumn Pink’. De bloemen zijn goed roze en contrasteren leuk met het blad. Het management hiervan wordt eveneens door Plantipp uitgevoerd.

Het presenteren in de tuin en het opnieuw laten keuren op partnerbeurs Florall behoren tot de vele extra’s die vakbeurs GrootGroenPlus haar inzenders van nieuwigheden aanbiedt. In 2018 biedt vakbeurs GrootGroenPlus ook weer de mogelijkheid om nieuwigheden aan te melden voor (langdurige) keuring in Zundert. Het inschrijfformulier hiervoor is te vinden op www.grootgroenplus.nl. De 28e editie van vakbeurs GrootGroenPlus zal van 3 tot en met 5 oktober 2018 in Zundert gehouden worden.

(bron GrootGroenPlus)