Ook dit jaar kampen vanwege corona veel vakbeurzen met onzekerheid over het wel of niet kunnen laten doorgaan van hun fysieke editie. Vandaar dat menig beursorganisatie op voorhand kiest voor een online variant of het nog even aanziet. Hoe en wanneer vinden de vakbeurzen plaats waar de KVBC haar nieuwighedenkeuringen verricht?

KVBC Spring Challenge
De eerste vakbeurs waar de KVBC keurt is die in juni. Voorheen heette deze beurs Garden Trials and Trade maar sinds vorig jaar gaat ze als KVBC Spring Challenge door het leven. In 2021 is er geen fysieke of online beurs maar er worden wel nieuwigheden gekeurd. De keuring vindt plaats op 15 juni, inzenders kunnen hun nieuwigheden aanmelden tot 15 mei.

KVBC Summer Challenge
Van 1 t/m 3 september 2021 wordt de internationale vakbeurs Plantarium gehouden. In maart wordt besloten of deze editie fysiek of online gaat plaatsvinden. De KVBC Summer Challenge is vlak voor de opening van Plantarium, op 31 augustus.

Deelnemers kunnen uitsluitend in de maand april hun nieuwigheden aanmelden, niet eerder en niet later. Reden hiervoor is dat de organisatie zo meer zekerheid kan bieden aan deelnemers en bezoekers over het al of niet doorgaan van de beurs.

GrootGroenPlus
De 31e editie van deze internationale boomkwekerij vakbeurs is van 6 t/m 8 oktober 2021. Vooralsnog wordt uitgegaan van een fysieke beurs die, zoals altijd, in Zundert wordt gehouden. De keuring van de nieuwigheden door de KVBC is op 5 oktober. Aanmelden is mogelijk tot 1 september.

Nieuwe manier van aanmelden
Er wordt hard gewerkt om de aanmeldingen voor de KVBC Spring Challenge en KVBC Summer Challenge vanaf komend voorjaar via de site van de KVBC – www.kvbc.nl –  te laten verlopen. De voorbereidingen zijn in volle gang en binnenkort volgt meer informatie hierover. Aanmelden voor GrootGroenPlus blijft vooralsnog hetzelfde, namelijk via www.grootgroenplus.nl. Mochten deze aanmeldingen ook via de website van de KVBC gaan verlopen, dan wordt u hierover tijdig geïnformeerd.