Van 11 t/m 13 juni vond de tweede editie plaats van de Garden Trials and Trade. Tijdens deze vakbeurs is Clematis ‘ST17333’ (Multi Pink), ingezonden door Van der Starre uit Boskoop, uitgeroepen tot Beste Nieuwigheid Garden Trials and Trade 2019.

Deze Clematis heeft een unieke combinatie van bloemvorm en bloemkleur in het populaire geslacht Clematis. De plant is een mutant ontstaan uit Clematis ‘Hagley Hybrid’ en is daardoor net zo sterk, gezond en groeikrachtig. ‘Het is een uitstekende en vernieuwende introductie’, aldus de KVBC-jury.

Hydrangea macrophylla ‘Hocomagicevo’ (Magical Evolution) ingezonden door Kolster bv uit Boskoop werd ook met een gouden medaille bekroond. Deze bijzondere rijkbloeiende cultivar is ontstaan als mutant in ‘Hokomarevo’ (Magical Evolution), maar heeft grotere, dieper roze bloemen. De planten zijn uniform met fraai en gezond donkergroen blad.

Naast de twee gouden medailles kende de jury drie zilveren en vier bronzen medailles toe.

Er waren 26 planten ingeschreven voor de nieuwighedenkeuring, waarvan er uiteindelijk 19 zijn gekeurd. De jurering van de nieuwigheden wordt gedaan door de keuringscommissie van de KVBC.

(bron: www.gardentrials.com)