KVBC keurt op Plantarium 2013

Voor het eerst keurde de KVBC dit jaar niet alleen de nieuwigheden op Plantarium, maar ook de stands. Onder leiding van de enthousiaste coördinator Gerard de Wagt en met de hulp van ervaren keurmeesters is bij de verkiezing van beste Groene Stand 2013 de combinatiestand Van Riel/Puur Aroma/Decker-Jacobs B.V. tot winnaar gekozen. Een verdiende eerste plaats voor een stand met uitstraling en een breed sortiment van vaste planten in super kwaliteit.

Beste Stand 2013 bij de toeleveranciers is geworden: Infogroen Software B.V. De jury was unaniem in haar oordeel over deze stand die op alle criteria (totale presentatie, boodschap en blikvanger) hoge ogen scoorde.

Bij de nieuwighedenkeuring zijn alle ingezonden planten uitgebreid bekeken en beoordeeld. Uiteindelijk ging de eretitel van Beste Nieuwigheid 2013 naar de Astilbe ‘Look at Me’ (Arendsii Group). De plant werd ingezonden door Compass Plants BV in samenwerking met Mts Lucassen, beiden uit Hillegom. De jury noemde de plant vernieuwend door de combinatie van een bijzonder compacte groeivorm, korte, goedgevulde bloempluimen in een frisse roze kleur en zeer rijkbloeiend.