Zaterdag 15 juni was de KVBC met een infostand aanwezig op de Open Kwekerijdag Greenport Boskoop. Acht kwekerijen aan de Burgemeester Ten Heuvelhofweg en Burgemeester Smitweg in Hazerswoude-Dorp hadden hun deuren voor publiek geopend.

Parthenocissuscollectie bij de Groene Kathedraal
Verderop aan de Burg. Ten Heuvelhofweg, in de bezoekerstuin de Groene Kathedraal, was de Parthenocissuscollectie van Ziegfried Zuhr te bewonderen. Deze collectie maakt deel uit van de Nationale Planten Collecties, opgericht door de KVBC.

Bezoekersfavoriet
In onze stand op het centrale plein bij Koos Buitenhuis Boomkwekerij gaven we informatie over onze activiteiten, zoals het keuren van nieuwe planten. Bezoekers aan onze stand konden daarnaast uit 15 vaste planten hun 3 favorieten kiezen. Bij iedere vaste plant stond een bakje waar ze een muntje in kondendoen. Deze consumentenkeuring kon rekenen op veel aandacht en leidde uiteindelijk tot verkiezing van de favoriete vaste plant.

Nepeta faassenii ‘Junior Walker’ kreeg de meeste muntjes en verdiende zo de eer bezoekersfavoriet te zijn. Helemaal nieuw is deze cultivar niet; hij is al weer 10 jaar geleden geïntroduceerd op Plantarium l Groen-Direkt.