Nieuwe voorzitter KVBC

7 februari 2017 – Tijdens de algemene ledenvergadering op 6 februari jl. is met warme woorden afscheid genomen van voorzitter Dick Nieuwesteeg.  Hij ontving het erelidmaatschap van de KVBC voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging.Hij heeft de voorzittershamer – letterlijk én figuurlijk – overgedragen aan Helma van der Louw. Helma is hiermee de eerste vrouwelijke voorzitter van de KVBC in 155 jaar!

Dick is 10 jaar lang voorzitter geweest van de KVBC en bereikt dit jaar de leeftijd van 70 jaar. Naar zijn mening het juiste moment om af te treden en het stokje over te dragen aan zijn opvolger. Dick heeft zijn rol al die jaren met veel bevlogenheid en gedrevenheid vervuld. Zo heeft hij zich ingezet voor diverse projecten waarbij het uitdragen van de kennis en het werk van de KVBC altijd voorop stond. Dick was altijd voorstander van verjonging van het bestuur en was ook niet bang voor vernieuwing. Hij dacht buiten de gebaande paden en zag altijd kansen en mogelijkheden. Deze eigenschappen kwamen goed van pas toen Dick zich met meer dan 100% stortte op het behoud van Sortimentstuin Harry van de Laar. Het bestuur van de KVBC heeft Dick dan ook geëerd met het erelidmaatschap.

Scheidend voorzitter Dick Nieuwesteeg krijgt de versierselen behorend bij het erelidmaatschap opgespeld door de secretaris KVBC, Diantha Slingerland.

Helma van der Louw is geen onbekende in het vak en werkt al 20 jaar in de sector. Zij heeft veel bestuurservaring en een groot nationaal en internationaal netwerk. Helma hoopt met dezelfde passie en bevlogenheid als haar voorganger een positieve bijdrage te leveren aan verdere ontwikkeling en groei van de KVBC.

Bewaren

Bewaren