Skimmia japonica ‘Pabella’ Beste Nieuwigheid van GrootGroenPlus 2013

Ook dit jaar werden de nieuwigheden op GrootGroenPlus beoordeeld door de keuringscommissie van de KVBC. Bij de keuring van nieuwigheden die werden ingezonden voor de vakbeurs GrootGroenPlus 2013 werden er van de achttien nieuwigheden twee Gouden, twee Zilveren en acht Bronzen Medailles toegekend.

Skimmia japonica ‘Pabella’ van Roland van der Werf uit Boskoop en Cedrus libani ‘Blue Fountain’ van Piet Vergeldt Boomkwekerijen uit Lottum werden met een Gouden Medaille bekroond. Van deze twee planten kreeg Skimmia japonica ‘Pabella’ het predicaat “Beste Nieuwigheid GrootGroenPlus 2013”. Uit het juryrapport: “Schitterend gevormde planten, ook de jonge planten; bessen in een aangenaam warme kleur rood, zeer rijk gedragen en goed boven het loof zichtbaar; prima verbetering in het sortiment.”

Skimmia PabellaSkimmia Pabella

De keuringscommissie is zeer tevreden over de samenwerking met de organisatie van GrootGroenPlus 2013 en de keuringen. Wel wordt opgemerkt dat kwekers blijvend aandacht moeten besteden aan de presentatie van de te keuren planten.