Twee planten bekroond met KVBC-Award

11 juli 2016 – Tijdens een veldkeuring in Zundert heeft de keuringscommissie van de KVBC op 18 juni twee planten met een KVBC-Award in Brons beloond.

De KVBC-Awards worden toegekend aan planten die zich in praktijk hebben bewezen, zodat producenten en  gebruikers weten dat deze probleemloos zijn toe te passen. Er wordt gekeurd aan de hand van de nieuw ontwikkelde scorekaarten. Hierdoor zijn de gegevens steeds cijfermatig onderbouwd.

Deze interessante hybride groeit relatief langzaam en zal uiteindelijk een klein boompje met een ovale kroon worden. De jonge bladeren zijn steenrood tot roodbruin en kleuren later glanzend donkergroen. Doordat het blad relatief klein is geeft dit de plant een leuke textuur. Het blad blijft tot ver in het najaar fris ogen. Vanwege de compacte groeiwijze geschikt als bolvorm op een hoogstam, waarbij corrigerende snoei wel nodig zal blijven. Maar ook toepasbaar als compacte struik of haag.

Werd gevonden door Dr. P.C. de Jong, Doorn en in 2013 door Boomkwekerij Bömer, Zundert op GrootGroenPlus geïntroduceerd en bekroond met een Bronzen Medaille.

Lees hier de scorekaart van Acer ‘Ample Surprise’

Caryopteris clandonensis ‘Elst33’ (Blue Empire)

KVBC-Award Brons_Caryopteris clandonensis 'Elst33' (BLUE EMPIRE)Breed opgaand groeiende heester die in verhouding tot andere cultivars forser is. Net als bij andere cultivars van C.  ×clandonensis zijn de bladeren donker grijsgroen. Ze zijn opvallend lang waardoor ze smaller en groter lijken. Ook de violetblauwe bloemen zijn een fractie groter dan bij andere cultivars. Ze openen vanaf half september tot in oktober. Met name voor middelgrote en grote plantvakken, alsook in particuliere tuinen, kan deze plant goed worden toegepast.

Ontwikkeld en in 2014 geïntroduceerd door Frank Elst, Boomkwekerij Elst-Van Bergen Mts., Wernhout.

Lees hier de scorekaart van Caryopteris clandonensis ‘Elst33’ (Blue Empire)

Een uitgebreide beschrijving van alle planten die bekroond werden met de KVBC-Award wordt gepubliceerd in Dendroflora.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren