Vrijdag 10 maart jl. zijn in Zeist de certificaten uitgereikt van Excellence Roses. Dit gebeurde tijdens de jaarvergadering van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen. Evenals vorig jaar hebben 11 nieuwe rozen het predicaat Excellence Roses verdiend. Ze zijn afkomstig van veredelaars uit Duitsland, België en Nederland. Het totale sortiment Excellence Roses komt hiermee op 66. De bijeenkomst vond plaats bij Tuinbranche Nederland en de voorzitter van de KVBC, Helma van der Louw, reikte de certificaten uit.

V.l.n.r. Helma van der Louw (KVBC), Quercus Hanekamp (vertegenwoordiger Tantau), Martin Vissers (Viva International), Patrick Wijnhoven (vertegenwoordiger Jan Spek Rozen), Margareth Hop (Boot & Dart Boomkwekerijen), Thomas Proll (Kordes Roses) Hans de Ruiter (De Ruiter Innovations) en Hetty Crooijmans (Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen).

Excellence Roses zijn sterke, gezonde, rijk- en doorbloeiende rozen, die zonder inzet van gewasbeschermingsmiddelen een goed resultaat geven in particuliere tuinen en de openbare ruimte. De rozen die de eindbeoordeling hebben ondergaan, zijn in het plantseizoen 2019/2020 geplant. In totaal waren het er 27. Gedurende drie seizoenen beoordeelden keurmeesters in Nederlandse en Belgische rosaria de rozen op verschillende momenten in het jaar. Onder de 11 nieuwe Excellence Roses zijn floribundarozen, heesterrozen, theehybriden en een klimroos.

Ga hier naar het actuele overzicht van Excellence Roses>

De Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat heeft de keuringen van Excellence Roses onder haar hoede. De KVBC coördineert de keuringen en verwerkt de resultaten.