Garden Trials and Trade is hét event waar de nieuwste veredelingen op het gebied van houtige gewassen en vaste planten wordt getoond. Op 12, 13 en 14 juni 2018 vindt dit voor de eerste keer plaats in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude.

Garden Trials and Trade is een initiatief van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (organisator van Plantarium) én het Greenport Business Center.Tijdens dit driedaagse event tonen veredelaars en gespecialiseerde licentiebureaus de meest actuele innovaties in het sortiment van houtige gewassen en vaste planten. Dit biedt aan alle internationale brancheprofessionals de unieke kans om deze noviteiten, midden in het tuinseizoen, in volle ‘bloei’ te bewonderen.

Bezoekers krijgen een kijkje in de keuken van de internationale veredeling en sortimentsvernieuwing. Doordat ook de producenten van deze nieuwe gewassen aanwezig zijn, kunnen ketenpartners direct hun tuinplantenprogramma voor het komend seizoen samenstellen. Garden Trials and Trade vormt zo een inspirerend commercieel event in een periode dat planten op hun mooist zijn.

Onafhankelijke keuring
De Koninklijke Vereniging van Boskoopse Culturen gaat als autonome partner keuringen van de noviteiten verzorgen. Daarmee krijgt dit nieuwe event direct een onafhankelijke kwaliteitsimpuls.

Krachtige samenwerking
Garden Trials and Trade is een initiatief van het Greenport Business Center (GBC) en de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB). Beide organisaties signaleerden gelijktijdig de behoefte aan een boomkwekerij-event waar innovatie én handel centraal staan. Ze zochten elkaar op en de samenwerking was geboren. De SVB heeft als organisator van Plantarium ruime ervaring in het succesvol organiseren van beurzen. Het GBC heeft als doel om commerciële initiatieven die bijdragen aan de innovatiekracht van de sector, te ontwikkelen en aan te jagen. ,,Een mooie combinatie om dit nieuwe event krachtig neer te zetten. Nieuwe energie en vertrouwde krachten komen samen. Om die reden is aan het logo de alom bekende beursnaam ‘by Plantarium’ toegevoegd”, aldus Jos van Lint die de dagelijkse organisatie voor zijn rekening neemt.

Voorbereiding
Komende periode start de organisatie met het informeren van potentiële deelnemers en de voorbereiding van dit event. Meer informatie over het event of over deelname is te vinden op www.gardentrials.nl of via tel +31 (0)172-235400.
Aanmelden voor de nieuwighedenkeuring gebeurt eveneens via de website van Garden Trials and Trade en kan tot 31 mei a.s. Klik hier voor meer informatie over het aanmelden van de nieuwigheden.