12 juni 2023 – Vandaag is tijdens de Zomerdagen van GROEN-Direkt Agapanthus praecox ‘HPP4087’ (AMOURETTE SUPERB WHITE) uitgeroepen tot Beste Nieuwigheid PLANTARIUM|GROEN-Direkt. De prijs werd uitgereikt door Helma van der Louw, voorzitter van de KVBC. De plant is ingezonden door Highland Potplants, uit ’s-Gravenzande.

‘Agapanthus praecox ‘HPP4087′ (AMOURETTE SUPERB WHITE) heeft een frisse witte kleur en is bijzonder rijkbloeiend met veel bloemstelen en veel bloemen per bloeiwijze. De plant is doorbloeiend; er worden steeds nieuwe stelen gevormd’, aldus het juryrapport van de KVBC. De jury was zeer te spreken over de goede presentatie waarin ‘kleine, maar zeer rijkbloeiende planten in tuincentrumkwaliteit worden getoond’.

De vertegenwoordigers van Highland Potplants tijdens de prijsuitreiking van de Beste Nieuwigheid PLANTARIUM|GROEN-Direkt

Twaalf planten gekeurd
Voor deze eerste zomereditie van de keuring voor Beste Nieuwigheid van PLANTARIUM|GROEN-Direkt waren vijftien planten aangemeld. Uiteindelijk zijn er twaalf planten gekeurd. Naast de gouden medaille voor de Beste Nieuwigheid bekroonde de jury drie planten met een zilveren en drie planten met een bronzen medaille. De jurering van de nieuwigheden in de categorie Beste Nieuwigheid wordt gedaan door deskundige keuringscommissies van de KVBC.

Green Retail Awards
Voortaan heet de prijs voor de KVBC Beste Nieuwigheid tijdens PLANTARIUM|GROEN-Direkt voluit de ‘Green Retail Award voor Beste Nieuwigheid PLANTARIUM|GROEN-Direkt’. Deze prijs maakt deel uit van de nieuwe overkoepelende naam van de keuringen: Green Retail Awards. Met de Green Retail Awards biedt PLANTARIUM|GROEN-Direkt ondernemers een podium om vernieuwingen voor het voetlicht te brengen. Er zijn drie categorieën waarvoor de Green Retail Award wordt uitgereikt: de Beste Nieuwigheid (verzorgd door de KVBC), de Beste Marktinnovatie en de Bezoekersfavoriet.