Keuringen KVBC op Plantarium 2015

27 augustus 2015 – Bij de nieuwighedenkeuring zijn er in totaal 34 medailles toegekend aan soorten die door de keuringscommissie als vernieuwend en als een verbetering voor het sortiment zijn beoordeeld. Dit waren 8 gouden, 15 zilveren en 11 bronzen medailles.  Onder ‘Nieuwigheden‘ is een overzicht opgenomen van alle planten die tijdens Plantarium 2015 een medaille hebben gekregen. De beoordelingsformulieren zijn hier in te kijken.

De uiteindelijke winnaar van de titel “Beste Nieuwigheid Plantarium 2015” is geworden: Hydrangea macrophylla ‘Ruby Tuesday’ (Magical Ruby Tuesday), ingezonden door De Jong Plant BV, Boskoop. De jury beoordeelde deze plant als een opvallend compacte en vooral stevige plant. De bloemen zijn stevig en hebben een onderscheidende en zeer aansprekende kleur.

Hieronder twee foto’s van de nieuwighedenkeuring tijdens Plantarium 2015.

Standkeuring

Dinsdagmiddag is de standkeuring gehouden. Hierbij zijn stands beoordeeld op kwaliteit (van de getoonde producten), presentatie en sortiment. Voor de groene stands is de winnaar van “Beste Stand Plantarium 2015”: J.G. Cammeraat vof uit Boskoop. De stand heeft een geweldige uitstraling met een heldere, blik vangende presentatie. Er is eenheid in etikettering en uitstraling. De in verschillende maten getoonde producten zijn van topkwaliteit en er is een mooie kleurbalans in de presentatie van de grassen. De stand is zeer verzorgd, kortom: helemaal af. Bij de toeleveranciers ging de eer van “Beste Stand Toeleveranciers Plantarium 2015” naar Retail Experience Shop. De stand biedt een inspirerende kleurbeleving. De totale combinatie van producten brengt de klant op ideeën.

De KVBC kan haar keuringswerk niet uitvoeren zonder de hulp van vele keurmeesters die hun taak zeer serieus nemen op geheel vrijwillige basis. Keurmeesters: bedankt!