Op 24 en 25 augustus vindt de internationale vakbeurs PLANTARIUM|GROEN-Direkt plaats. De nieuwe samenstelling van de beurs gaat gepaard met een nieuwe opzet van de nieuwighedenkeuring. Naast de bekende nieuwighedenkeuring door de KVBC kunnen planten worden gekeurd voor Beste marktintroductie. Ten slotte kunnen bezoekers planten aanwijzen als Bezoekersfavoriet.

Voor de categorie Beste marktintroductie kunnen planten en/of concepten worden aangemeld. Bij het keuren in deze categorie wordt door de bril van de handel naar de plant/het concept gekeken. Punten als houdbaarheid, beschikbaarheid, verantwoord product en passend bij actuele marktbehoefte zijn hierbij belangrijk. De internationale jury bestaat uit deskundigen uit verschillende handelskanalen. De KVBC is niet bij deze keuring betrokken.

Aanvullend kan worden gekozen voor de beoordeling door de KVBC voor de Beste KVBC Nieuwigheid. Hiervoor kunnen nieuwe cultivars worden aangemeld. Deze keuring wordt gedaan door een deskundige en onafhankelijke KVBC-jury die de planten visueel beoordeelt op sierwaarde, zoals bloemkleur, bloeitijd en -periode, bladkleur, vorm van de plant, enz. Maar ook op eigenschappen als gezondheid en vermeerdering. Lees hier meer over de nieuwighedenkeuring door de KVBC.

Voor de Bezoekersfavoriet nomineert de beursorganisatie 10 a 15 planten vanuit de aanmeldingen.

Aanmelden
Aanmelden voor de keuringen verloopt via de site van PLANTARIUM|GROEN-Direkt. Daar is ook meer informatie te vinden, onder meer over de kosten.

De uiterste aanmeldingsdatum is 5 augustus 2022.