KVBC actief op Plantarium 2014

Afgelopen week was het weer zover: Plantarium 2014. Veel vakgenoten hebben elkaar kunnen treffen in het Plantariumgebouw te Hazerswoude-Dorp. Voorafgaand aan de beurs zijn traditiegetrouw de nieuwigheden gekeurd door de KVBC. De titel “Beste Nieuwigheid Plantarium 2014” is gegaan naar de Campsis ‘Takarazuka Fresa’ (SUMMER JAZZ FIRE) van Hoogeveen Plants B.V., Hazerswoude-Dorp. Volgens de jury is het uniek binnen het Campsis-sortiment dat de bloemen al op ca. 60 cm hoge takken verschijnen. Verder is het een compacte plant met een warme, oranjerode bloemkleur en gezond, donkergroen blad.
Naast de “Beste Nieuwigheid” zijn nog twee planten met goud bekroond. De Hydrangea macrophylla ‘Deep Purple van De Jong Plant B.V. uit Boskoop kreeg deze waardering vanwege de stevige planten die zeer uniform bloeien. De bloemen zijn zeer fraai: donkerpaars met lichtere hartjes. De firma Kolster B.V. uit Boskoop kreeg een gouden medaille voor de Nandina domestica ‘Lemon-Lime’ omdat de lichtgroene scheuten een vernieuwing zijn binnen het Nandina-sortiment. De planten waren zeer uniform gekweekt en goed gepresenteerd.
Er zijn in totaal 3 gouden, 14 zilveren en 22 bronzen medailles uitgereikt. Een uitgebreid overzicht van de nieuwigheden vindt u binnenkort op deze website. In totaal zijn er 99 planten gekeurd.

De standkeuring werd dit jaar voor de tweede keer verzorgd door de KVBC. De keuring van de “groene” stands gebeurde dit jaar in een nieuwe opzet, de stands van de toeleveranciers werden volgens het oude stramien gekeurd. De keuring verliep heel vlot maar omdat er volgens een nieuwe methode is gekeurd zijn er natuurlijk ook wat leermomenten. De winnaar “Beste Stand Plantarium 2014” was Son & Koot B.V., Kaatsheuvel, vanwege de zeer uitgebreide presentatie waar naast een breed sortiment ook opvallend veel nieuwigheden werden getoond. De andere genomineerden uit de top 3 waren Griffioen Wassenaar B.V., Wassenaar, en Fruithof, . In de categorie toeleveranciers ging de prijs naar Designstar omdat de boodschap op heldere en ludieke wijze was gecommuniceerd. Eveneens genomineerd waren Floramedia en Garden Girl.