KVBC bekroont Hydrangea macrophylla ’Youmefive’ (YOU&ME TOGETHER)

,

15 augustus 2017 – Tijdens een veldkeuring op 10 augustus werd Hydrangea macrophylla ‘Youmefive’ (YOU&ME TOGETHER) door de keuringscommissie van de KVBC bekroond met een KVBC-Award Goud.

Deze cultivar werd door de Japanse veredelaar R. Irie ontwikkeld en door Plantipp (IJsselstein) geïntroduceerd.

Serie YOU&ME

‘Youmefive’ is onderdeel van een serie hortensia’s die als YOU&ME serie op de markt zijn. Deze cultivar, die onder de handelsaanduiding YOU&ME TOGETHER wordt gekweekt, is uniek in het feit dat de plant zeer stevige takken heeft en een mooie compacte groeiwijze. De bloemen zijn dieproze waarbij de “gevulde” steriele bloemen de plant zijn unieke uiterlijk geven. Bij uitbloeien verbleken de bloemen naar bleek lilaroze om vervolgens rood te kleuren. Hierdoor heeft de plant de gehele zomer en nazomer sierwaarde.

Bekijk hier de scorekaart>>

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren