Plantarium 2017

KVBC Symposium “Groene kennis delen”

,

Op vrijdag 25 augustus organiseert de KVBC op Plantarium een symposium met als thema: ‘Groene Kennis delen”. Voor dit symposium zijn drie sprekers uitgenodigd die een verhaal vertellen vanuit drie verschillende invalshoeken.

Van kruising tot introductie van de Roos, Frans Neuman J.D. Maarse en Zn. BV, Aalsmeer. Een begrip in rozen.

Voordat een roos in de schappen staat, gaat er al heel veel aan vooraf. Het begint met de veredeling, daarna een lange testfase met misschien uiteindelijk een introductie. Frans neemt u mee in deze circle of life van de roos.

Nieuwe veredelingsmethoden in de sierteelt; een onbetaalbare noodzaak, Thijs Simons, Plantum, Gouda. De branchevereniging voor bedrijven uit de sector plantaardig uitgangsmateriaal.

De consument vraagt om nieuwe producten. Met name gewasbeschermingsmiddelen mogen er niet meer op en in zitten. Nieuwe strategieën zijn noodzakelijk en nieuwe veredelingsmethoden spelen hierin een belangrijke rol. Enige probleem is dat ze voor kleine bedrijven onbetaalbaar zijn.

Waarom zijn nieuwe veredelingsmethoden noodzakelijk en hoe kun je daar ook als klein bedrijf gebruik van maken?

De wet van de koe, Peter Kroes, Van Vliet New Plants, Stroe. Noviteiten Management.

Wat gebeurt er in de wei? Dat gebeurt ook in de wereld… Iedereen kiest zijn eigen concurrentie. Hoe kunnen noviteiten je helpen je bedrijf beter op de kaart te zetten, hoe kunnen noviteiten je verkoop verbeteren, hoe kunnen noviteiten je marges verbeteren? Hoe zoek je een vers stuk gras…?

De sprekers vertellen hun verhaal vrijdagochtend 25 augustus tussen 10.00 uur en 11.00 uur en ’s middags tussen 14.00 uur en 15.00 uur in de Plantariumzaal. Iedereen is van harte welkom.
Voor gratis entree kunt u zich registreren op de website van Plantarium.

KVBC

De KVBC staat al meer dan honderd jaar voor het delen van groene kennis. Belangrijk hierbij is het uitgeven van de Dendroflora, maar ook het keuren van boomkwekerijproducten en vaste planten in binnen- en buitenland. De opgedane kennis wordt gedeeld met het vak en iedereen die er in is geïnteresseerd. Daarom organiseert de KVBC dit symposium met thema: Groene kennis delen!