Salvia ’Bocofpea’ (Feathers Peacock) is tijdens de KVBC Spring Challenge uitgeroepen tot beste nieuwigheid. De jury noemde de plant uniek en een bijenmagneet.

’Met het diep ingesneden blad en door de groeiwijze is het een opvallende plant. De zeer rijk en lang bloeiende plant heeft een losse elegante groeiwijze, die afwijkt van de bekende Salvia. De bloemen zijn blauwviolet en staan in dichte trossen goed boven het loof. De plant is breed toepasbaar; in zowel de tuin als het openbaar groen. Een heel veelzijdige plant’, zo oordeelt de jury. De plant was ingezonden door Gebr. Th & W. Alkemade in samenwerking met Plantipp. Kees Jan Kraan is de winner van de plant.

Elf planten aangemeld
Voor de KVBC Spring Challenge werden elf planten waren aangemeld, waarvan er acht zijn gekeurd. Zes planten ontvingen een medaille, twee gouden en vier bronzen. KVBC-voorzitter Helma van der Louw en Ronald Houtman, secretaris Keuringscommissie van de KVBC, maakten vrijdag 18 juni de winnaar bekend.

Bekijk in onderstaand filmpje het oordeel van de jury over de acht planten die zijn gekeurd en waarom Salvia Feathers Peacock de uiteindelijke winnaar werd.

In onderstaand filmpje zijn de 6 bekroonde nieuwigheden in beeld met hun kenmerken.

(bron – De Boomkwekerij)