Lezing Hans Janssen in Boomkwekerijmuseum

Op donderdag 11 juni aanstaande wordt er in het Boomkwekerijmuseum een lezing gegeven door Hans Janssen. Ir. Hans Janssen is dendroloog en emeritus docent aan voorheen de Rijks Hogere School voor Tuin- en Landschapsinrichting in Boskoop.

Natuurlijk zal deze lezing gaan over een onderwerp dat nauw aansluit bij de lopende wisseltentoonstelling ‘Clematis, meer dan alleen een klimplant’. De botanische soorten van de clematis komen overal in de wereld voor behalve op de Noord- en de Zuidpool. Een land waar veel clematissoorten voorkomen is China. Dit land heeft 22 provincies, maar eigenlijk zijn deze provincies, qua grootte en inwoneraantallen, landen op zich.
De ligging van velen van deze provincies, in de subtropen , zorgt er voor dat vele planten en bomen hun oorsprong vinden in China. Een aantal provincies zijn dan ook een waar paradijs  (hotspots) voor plantenzoekers. Een van die provincies zal het onderwerp zijn van deze lezing:

‘Sichuan, provincie in China, het land van de panda en een paradijs voor plantenzoekers’.

Zo werd op 8 juli 2009 de Clematis montana ‘Da Yun’ gevonden door Klaas Verboom, Hans Janssen en anderen tijdens een botanische reis in de Danyun kloof van het Nationale Park Huanglong in het noordwesten van Sichuan. De clematis, vernoemd naar deze kloof, is gevonden op een hoogte van 2800 meter. Da Yun betekent witte rook.Clematis 'Da Yun'

Voor het bijwonen van deze bijzondere lezing geldt de museumentreeprijs van € 4,00, dit is inclusief een kop koffie of thee. Voor museumkaarthouders, vrienden en sponsoren is deelname gratis.
Aanvang: 19.30 uur.

Meer informatie is terug te vinden op de website: www.boomkwekerijmuseum.nl.