5 juni 2017 – Boskoopse Plantendag & Kunstmarkt 2017

De Sortimentstuin Harry van de Laar (nr. 153) en PlantenTuin Esveld (nr. 72) vormen op 2e Pinksterdag weer het prachtige decor voor de Boskoopse Plantendag & Kunstmarkt. Het groenthema is Biodiversiteit in de tuin.

De Boskoopse Plantendag & Kunstmarkt is een belevenis voor iedereen die Kunst & Groen een warm hart toedraagt, maar zeker ook voor hen die houden van muziek en lekker eten. Groene standhouders, denk aan kwekers en hoveniers, staan zij aan zij met regionale kunstenaars die hun mooiste producten laten zien en verkopen.

De Sortimentstuin zal op 5 juni weer gastheer zijn van dit succesvolle evenement. Door de hele tuin en op het Raboplein staan informatiestands en kramen met, planten- en kunstverkoop. Bezoekers kunnen er ook terecht voor deskundig advies van de boomkwekers en tuinexperts. Ook de KVBC is met een stand aanwezig in de Sortimentstuin.

Biodiversiteit in de tuin

Het groenthema voor dit jaar is ‘Biodiversiteit in de tuin’. Bij biodiversiteit denken we aan een grote diversiteit aan levensvormen in de natuur die van elkaar afhankelijk zijn en elkaar beïnvloeden. Naast de mens zijn dat bijvoorbeeld planten die voor zuurstof zorgen, vogels die zaden verspreiden en nestgelegenheid vinden, insecten zoals bijen en vlinders voor de bestuiving en de nectarvoorziening, kleine zoogdieren zoals egels. Veel standhouders hebben hun aanbod afgestemd op het groenthema biodiversiteit.

De Boskoopse Plantendag & Kunstmarkt is vrij toegankelijk en geopend van 10.00 – 17.00 uur.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren