De voorjaarskeuring van nieuwigheden staat weer voor de deur. Op vrijdag 18 juni wordt de KVBC Spring Challenge gehouden. Deze editie wordt geheel door de KVBC georganiseerd. Vanwege de coronamaatregelen zal de nieuwighedenkeuring gedeeltelijk online plaatsvinden.

Er zijn via de KVBC-site 11 nieuwe planten aangemeld voor keuring. In de ochtend worden deze door de KVBC-keuringscommissie gekeurd in het Plantariumgebouw op het ITC-terrein in Hazerswoude-Dorp. De online prijsuitreiking is diezelfde middag om 12.15 uur en wordt gepresenteerd door de voorzitter van de KVBC, Helma van der Louw.

Via een livestream zal de prijsuitreiking te volgen zijn op de Facebookpagina en website van de KVBC en op de Facebookpagina en het YouTube kanaal van het vakblad De Boomkwekerij. De link naar de livestream wordt binnenkort bekend gemaakt. Na afloop komt er ook een filmpje online met alle gekeurde planten en de prijsuitreiking. Dit zal ook te zien zijn op de verschillende online-kanalen van de KVBC.

De livestream en het filmpje komen tot stand in samenwerking met Hortipoint media, uitgeverij van o.a. vakblad De Boomkwekerij.