De Covid-19 pandemie maakt dat het momenteel nog onzeker is dat de internationale vakbeurs Plantarium 2021 in september kan doorgaan. Om die reden hebben het Plantarium bestuur en de uitvoerend producent Beewan besloten de voorbereidingen op te schorten.

Al eerder was besloten de gebruikelijke voorbereidingstijd van één jaar tot de helft terug te brengen. Met deze ingreep kan tot het laatste moment worden gekeken naar de haalbaarheid. In de komende tijd houden beide partijen daarom de ontwikkelingen rondom de pandemie en de markt nauwlettend in de gaten.

Een digitale beurs zoals in 2020 komt er niet. Vanuit de markt is er grote behoefte aan persoonlijk contact, waarmee het belang van een fysieke bijeenkomst nog groter is geworden. Daarom is voor de volgende editie van Plantarium persoonlijk contact en producten kunnen aanraken een voorwaarde. (bron: plantariumdigitalexpo.com)

Wat betekent dit voor de nieuwighedenkeuring door de KVBC?

Het opschorten van de voorbereidingen van Plantarium 2021 heeft vooralsnog geen gevolgen voor de KVBC Summer Challenge. Nieuwigheden kunnen tot een maand van tevoren worden aangemeld via de site van de KVBC. In dit geval betekent dat uiterlijk 1 augustus.

Voor alle betrokken partijen is het echter wenselijk dat een definitief besluit ruim voor deze datum wordt genomen.