Tijdens de jaarvergadering van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen, die op 14 februari plaatsvond bij groenbedrijf  Koninklijke Van Ginkel Groep in Veenendaal, zijn 4 certificaten uitgereikt van Excellence Roses.  Helma van der Louw, voorzitter van de KVBC, reikte de certificaten uit.

De Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen heeft de organisatie van de keuringen en verwerking van resultaten van Excellence Roses begin 2018 aan de KVBC overgedragen.  Anthos verzorgt het secretariaat voor de Cultuurgroep. De vier rozen hebben een driejaarlijkse keuring doorstaan op vijf rosaria in Nederland en België. Keuringscommissies van de rosaria keuren de rozen op vier vaste momenten in het jaar en hanteren daarbij vaste criteria op het gebied van onder meer groeikracht, gezondheid, bloeirijkheid en geur.

De vier Excellence Roses
De drie breeders (1 breeder ontving 2 certificaten), dan wel  hun vertegenwoordigers, waren bij de jaarvergadering aanwezig om de certificaten in ontvangst te nemen. De nieuwe Excellence Roses zijn de theehybride ROMINA (‘Tan09564’) van Tantau, de heesterroos TAXANDRIA (‘Viscampina’) van Vissers en de floribundarozen  AIRBRUSH (‘Korgetcali’) van Kordes en JEAN ROBIE (‘Vismarok’) van Vissers.

Op de foto vlnr: Hetty Crooijmans (Cultuurgroep Rozen), Ad Volkering (Kordes), Quercus Hanekamp (Piet Hanekamp/Tantau), Martin Vissers en Helma van der Louw (KVBC).