Nieuw: de KVBC Spring Challenge!

Kernactiviteit van de KVBC is het keuren van nieuwe cultivars. Dit doet de vereniging aan de hand van vier soorten keuringen: de veldkeuringen, sterrenkeuringen, de Euro-trials en de tentoonstellingskeuringen. Wat betreft die laatstgenoemde keuringen zijn er interessante ontwikkelingen te melden. Het gaat om de keuringen tijdens de internationale vakbeurzen Garden Trials & Trade (juni) en Plantarium (augustus).

Hoewel beide beurzen dit jaar fysiek geen doorgang kunnen vinden vanwege de coronacrisis, zullen er rond de data van deze beurzen wel degelijk nieuwigheden worden gekeurd door de KVBC.

Daarnaast was het al langer de wens van de KVBC om de keuring in juni onder eigen naam te organiseren. Met trots kunnen we nu berichten dat voortaan de nieuwighedenkeuring rond Garden Trials & Trade de KVBC Spring Challenge gaat heten.

De KVBC Spring Challenge vindt dit jaar plaats op maandag 15 juni. Er zijn zeven nieuwe planten ter keuring aangeboden. De prijsuitreiking is dinsdag 16 juni en wordt gepresenteerd door de voorzitter van de KVBC, Helma van der Louw. Dit alles volgens de richtlijnen van het RIVM.

Op 24 augustus vindt tijdens Plantarium Digital Expo de KVBC nieuwighedenkeuring plaats, waarna op woensdag 2 september een live prijsuitreiking volgt.  Zie voor meer informatie over dit digitale evenement www.plantariumdigitalexpo.com